Test av bilbarneseter 2010

28/05/2010

Forbrukerportalen har testet bilbarnestoler og MAXI COSI Pebble med isofixbase ble best i test med bakovervendt montering på isofixbase.

Testpanelet mener Maxi Cosi Pebble er et lett, stabilt og sikkert sete når det monteres på isofixbasen. Setet gir god beskyttelse i frontkollisjoner og god hodestøtte i sidekollisjoner.

Det er også lett å montere korrekt på basen. Setet er ikke like sikkert når det monteres med bilens belter, da oppnår det kun middels i sidekollisjonsbeskyttelse.

0-13 kg.
Pris: ca 4300

KIDDY Energy Pro monteres forovervendt med bilens belter og medfølgende sikkerhetsbøyle/pute.

Testpanelet mener dette er et lett og sikkert sete som det er enkelt å installere korrekt. Det gir god beskyttelse i frontkollisjoner og meget god beskyttelse i sidekollisjoner.

Setet har en litt spesiell sikkerhetsbøyle som skal brukes foran barnet, og det er ikke sikkert alle barn liker dette. Dette kan altså være lurt å sjekke før et eventuelt kjøp.

9-18 kg.
Pris: ca 2000

CONCORD Transformer T m/ isofix monteres fremover med isofixforankring og/eller med bilens belter.

Testpanelet mener dette er et lett og stabilt sete som er lett å montere riktig. Setet beskytter litt over middels i frontkollisjoner og bra i sidekollisjoner. Kan monteres både med isofix og bilens belter samtidig.

Med isofix er setet mer stabilt og holder seg på plass under kjøreturen også uten barn i. Svært bra belteføring og lett å justere til barnets størrelse.

15-36 kg.
Pris: ca 2200

Testvinnere forbrukerportalen.no

Tags:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Mat og drikke